Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Allianz Arena
Bayern wint topper en doet weer mee
Philippe Crols

Bayern München heeft de hoop op een nieuwe landstitel nog altijd niet opgegeven. Het won zaterdagmiddag met 2-0 van leider Schalke 04. Met nog zeven wedstrijden te gaan telt Bayern nog zes punten minder dan Schalke.

Bayern begon met een voorsprong aan de wedstrijd. Na drie minuten al zette Van Bommel zijn Nederlandse ploegmaat Makaay op weg naar de 1-0. Meteen de honderdste goal van Makaay in loondienst van Bayern. De beginfase ging gebukt onder de vele duels, maar de thuisploeg hield wel controle over de wedstrijd. Schalke was zeer zwak en kon amper dreigen. Bayern was ook niet echt veel gevaarlijk. Halverwege de eerste helft moest Neuer toch ingrijpen op een schot van Makaay. Aan de overkant konden enkel Kuranyi en Bajramovic met het hoofd dreigen. Aan de rust stond het hoe dan ook verdiend 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft begon opnieuw goed. Krstajic kopte over voor Schalke, Makaay vond aan de overkant Neuer op zijn weg. Op het uur moest die laatste nog eens ingrijpen op een poging van Podolski. Bayern had de partij in handen, maar de 2-0 viel maar niet. Een dikke tien minuten voor tijd was het dan toch prijs. Lucio bediende Salihamidzic en die zorgde voor opluchting bij de thuisploeg. Daarmee was het ook definitief afgelopen en greep Bayern de laatste kans om nog een verlengstuk te breien aan zijn titel van vorig jaar.