Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Rat Verlegh Stadion
PSV laat opnieuw punten liggen
Dirk Pieters

Enkele weken terug dacht iedereen dat PSV de titel niet meer kon ontlopen, maar de strijd om de eerste plaats in de Eredivisie is zeker nog niet gestreden. Leider PSV kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij NAC Breda.

De eerste helft was evenwichtig. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd. Kansen waren er onder meer voor Timmy Simons, Anouar Diba en Maceo Rigters. Ook Ibrahim Afellay kreeg nog een enorme kans, maar ook hij kreeg de bal niet in doel en zo bleef het aan de rust 0-0.

In de tweede helft vielen er wel doelpunten. De eerste kans was voor Glen Salmon, maar ook hij kreeg de bal er niet in. Even later lukte het Arno Slot wel om doelman Gomes te passeren. De routinier profiteerde optimaal van een fout van Manuel da Costa en liet vervolgens ook Gomes kansloos. PSV besefte dat het moest gaan aanvallen en deed dat ook. Het was Jefferson Farfán die er voor zorgde dat de titelverdedigers niet met een nederlaag het veld moesten verlaten.

Als Ajax zondagmiddag wint, dan komt het tot op drie punten van leider PSV. Het kan dus nog alle kanten uit in de Nederlandse competitie.