Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: De Goffert
PSV is helemaal het noorden kwijt

Het gaat van kwaad naar erger met PSV. De ploeg uit Eindhoven kon zaterdagavond niet winnen op het veld van NEC (2-1) en ziet zo Ajax en AZ mogelijk weer dichter bij komen.

Enkele maanden geleden was iedereen 100% zeker dat PSV de titel ging pakken. Ook onze landgenoot Timmy Simons deed enkele gevaarlijke uitspraken, maar die kan hij maar beter opnieuw inslikken.

NEC was vooral in de eerste helft heer en meester. De thuisploeg speelde goed voetbal en liet PSV alle hoeken van het veld zien. Bret Holman bracht de thuisploeg na 22 minuten op voorsprong. Hij schoot een mooie pass van Roy Beerens tegen de netten. Amper twee minuten later was diezelfde Holman opnieuw aan het feest. Hij was alert op een slecht weggewerkte bal van Gomes en zette de stand zo op 2-0.

PSV herstelde zich in de tweede helft, maar verder dan een aansluitingstreffer van Philip Cocu kwam het niet. De bezoekers probeerden wel iets terug te doen, maar de regerende landskampioen kreeg niet echt veel open kansen. Het was in de slotfase Holman die nog het dichtst bij een treffer was.