Speeldag: Speeldag 33
Stadion: DSB Stadion
AZ is de nieuwe koploper
Jimmy Wouters

Met nog één speeldag te spelen heeft AZ de koppositie van PSV overgenomen. De Alkmaarders wonnen op eigen veld met 3-1 van Heerenveen en zagen concurrent PSV punten verspelen bij Utrecht.

AZ had het echter niet gemakkelijk met Heerenveen. Heerenveen was in de beginfase via Afonso Alves het gevaarlijkst, maar een rake vrije trap van Cziommer zorgde voor de ommekeer. Met die voorsprong in het achterhoofd kon AZ iets meer vrijuit spelen.
Vlak voor de rust kwam AZ dan op een dubbele voorzet. Op een voorzet van Jenner kopte Martens de 2-0 voorbij Vandenbussche

Na de 2-0 had AZ de wedstrijd lange tijd onder controle. Heerenveen slaagde er niet in een vuist te maken waardoor de thuisploeg simpel op de overwinning leek af te stevenen. In de 72e minuut bracht Alves plots spanning in de wedstrijd door de aansluitingstreffer voorbij Waterman te schieten.

AZ hield echter het hoofd koel en controleerde eenvoudig de wedstrijd. Tien minuten voor tijd besliste Cziommer dan de wedstrijd door vanop 25 meter te scoren.

Met nog één speeldag te gaan tellen zowel AZ, Ajax als PSV 72 punten. Met een doelpuntensaldo van plus 53 tegenover plus 47 voor Ajax en plus 46 voor PSV is de situatie voor AZ het gunstigst. [AN]