Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Nieuw Galgenwaard
PSV lijkt titel te verspelen
Jimmy Wouters

PSV is goed op weg de titel uit handen te geven. Met nog een speeldag te gaan speelde de ploeg 1-1 gelijk tegen FC Utrecht waardoor het AZ en Ajax naast zich moet dulden.

Toch was PSV hard op weg om de drie punten mee naar huis te nemen, maar in de 86e minuut besliste Schut daar anders over door de gelijkmaker binnen te koppen.

Desondanks was PSV de hele wedstrijd de betere ploeg. Al na 11 minuten bracht Afellay zijn ploeg op aangeven van Koné op voorsprong.

PSV bleef daarna de hele wedstrijd heer en meester maar verzuimde de talloze kansen te benutten en op die manier de wedstrijd en het kampioenschap in een definitieve plooi te leggen.

Nu heeft PSV zijn lot dus niet meer zelf in handen. De ploeg telt evenveel punten als AZ en Ajax maar beide concurrenten tellen een beter doelsaldo.