Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Bruchwegstadion
Mainz verliest opnieuw
Philippe Crols

FSV Mainz heeft voor de zesde opeenvolgde keer niet kunnen winnen in de Bundesliga. Hannover kwam zaterdag winnen met 1-2. De degradatie komt meer dan ooit dichtbij.

Veel was er nog niet gebeurd toen Hannover halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Cherundulo verstuurde een mooie pass naar Bruggink die de bezoekers op voorsprong zette. Voor de thuisploeg kon enkel Zidan dreigen, maar Mainz acteerde bijzonder zwak tijdens de eerste helft. De 0-1-achterstand was dan ook min of meer terecht te noemen.

Net na rust verzuimde Rosenthal het eerst nog af te maken, maar een minuut na zijn misser bediende hij op heerlijke wijze Yankov en die laatste verdubbelde de score. Mainz ging met de moed der wanhoop op zoek naar doelpunten en tien minuten voor tijd kwam er terug spanning in de partij. Zidan, wie anders, scoorde de aansluitingstreffer. Bijna kwam Mainz ook nog op gelijke hoogte, maar Jovanovic trof de lat.