Speeldag: Eindronde: Halve Finale (Heen)
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Ajax moet achterstand goedmaken
Jimmy Wouters

Heerenveen blijft volop meestrijden om een plekje in de Champions League. De Friesen wonnen namelijk in eigen huis met 1-0 van Ajax.

De zege van Heerenveen was oververdiend en Ajax mocht na afloop zeker niet klagen dat het slechts 1-0 werd.

Heerenveen was veruit de meest dreigende ploeg. Ajax speelde slordig en geraakte maar moeizaam tot het doel van Vandenbussche. Enkel De Mul kon voor dreiging zorgen. Aan de overzijde was het dan een stuk frequenter gevaarlijk. Al na 18 minuten spelen bediende Alves Nilsson die vervolgens genadeloos de score opende. De thuisploeg bleef gevaarlijk en zowel Hanssen als Pranjic waren nog erg dicht bij een doelpunt.

Na rust voerde Ajax de druk enigszins op. Maar de aanvalsgolven uit de de eerste vijftien minuten, stierven al vlug een stille dood. Heerenveen nam het initiatief terug over maar verzuimde om een betere uitgangspositie te bekomen. Zo lieten onder meer Nilsson en Poulsen enkele uitstekende mogelijkheden liggen.