Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Roda wint dankzij wonderbaarlijk doelpunt
Jimmy Wouters

Roda JC heeft vrijdagavond op eigen veld Heracles Almelo verslagen met 2-1. De overwinning kwam tot stond na een wonderbaarlijke goal.

Roda begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam al na 4 minuten op voorsprong. Roland Lamah kreeg aan de tweede paal het leer toegespeeld en met een diagonaal schot versloeg hij doelman Pieckenhagen.

Na die snelle opening zakte de wedstrijd als een pudding in mekaar. Er viel in het Parkstad Limburg Stadion tot de 60e minuut werkelijk niets meer te beleven. Roda was overduidelijk de betere ploeg maar verzuimde een tand bij te steken.

Die nonchalance kwam hen bijna duur te staan. Nadat Roda enkele kansen onbenut had gelaten, kon Ragner een kwartier voor tijd na een defensieve blunder de 1-1 voorbij doelman Castro koppen.

Uiteindelijk hielden de Limburgers toch nog de drie punten thuis. Pa Modou Kah slalomde langs enkele tegenstanders en haalde nagenoeg vanaf de achterlijn uit. Doelman Pieckenhagen bokste de bal terug naar Kah die zijn kopbal vervolgens tergend traag in de verste hoek zag binnenhuppelen.