Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Doelpuntenfestijn in Heerenveen
Jimmy Wouters

SC Heerenveen en Sparta Rotterdam hebben in een doelpuntenrijke wedstrijd 3-3 gelijk gespeeld. Hierdoor blijven beide ploegen nog altijd zonder zege achter.

In de eerste periode had het er nog alle schijn van dat Heerenveen op de overwinning zou gaan afstevenen. De Friezen waren duidelijk de betere ploeg en kwamen dan ook verdiend op voorsprong dankzij Gerald Sibon die mistasten van Cor Varkevisser afstrafte. Sparta leek helemaal geen vuist te kunnen maken, maar kwam toch vlak voor rust via een gelukje langszij dankzij Yuri Rose.

Heerenveen was ook na rust beter, maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Na een vermeende fout van Vandenbussche op Arne Slot bracht Sjaak Polak zijn ploeg vanop 11 meter op voorsprong.

Binnen de twee minuten bracht Danijel Pranjic zijn ploeg langszij. Zijn voorzet dwarrelde aan de tweede paal binnen. Op het uur kwam Sparta dan wederom op voorsprong. Na defensief geklungel kon Slot met een bekeken schot Vandenbussche voor de derde keer vloeren.

De eerste overwinning ooit voor Sparta in Heerenveen kwam er echter niet. Drie minuten voor tijd kopte invaller Darryl Roberts namelijk een hoekschop ongelukkig in eigen doel.

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]