Speeldag: Speeldag 4
Stadion: De Vijverberg
De Graafschap wint duel der promovendi
Jimmy Wouters

De Graafschap heeft het eerste duel tussen de beide nieuwkomers gewonnen. Op de Vijverberg werd VVV-Venlo met 3-2 verslagen. Hiermee nestelt de ploeg van coach Jan de Jonge zich in de subtop.

In tegenstelling tot wat de score doet vermoeden, verliep de wedstrijd alles behalve evenwichtig. De Graafschap was overduidelijk de betere ploeg, speelde het beste voetbal en kreeg veruit de meeste kansen.

Al na acht minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. De Groot omspeelde de buitenspelval en kon zo alleen op doelman Kevin Begois afgaan. De spits in vorm liet de Belgische doelman geen kans en schoot zijn vijfde van het seizoen tegen de touwen. Na 26 minuten verdubbelde Fung a Wing de score door een voorzet mooi binnen te koppen.

Ook na de pauze was De Graafschap duidelijk de betere ploeg, alleen waren de Doetinchemmers veel slordiger in de afwerking. Zes minuten voor tijd lukte het Keller dan toch om de 3-0 op de bordjes te zetten.

De Limburgers leken nu helemaal KO, maar kwamen totaal onverwacht toch nog in de wedstrijd. Een minuut voor tijd was het Ken Leemans die voor de 3-1 zorgde en in de toegevoegde tijd lukte het Leon Kantelberg met een prachtig schot om zijn ploeg terug in de wedstrijd te brengen. De resterende tijd bleek echter onvoldoende te zijn voor een derde Venlose treffer.