Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Woudestein
Heerenveen kan ook zonder Alves scoren
Jimmy Wouters

Heerenveen heeft ook getoond dat het zonder Afonso Alves kan scoren. De Friezen wonnen overtuigend met 2-5 bij Excelsior Rotterdam en behaalden zo hun eerste driepunter van het seizoen.

Heerenveen begon sterk en had de wedstrijd in handen. Toch stonden ze na een half uur op een 2-0 achterstand. Tot twee maal toe wist Geert den Ouden een counter (in de 20e en 28e minuut) met succes af te rondden.

Ondanks de dubbele voorsprong had Excelsior weinig in de pap te brokken. Het mocht dan ook geen verrassing zijn dat Heerenveen alsnog met een voorsprong ging rusten. In de 39e minuut zorgde Miralem Sulejmani met een laag schot voor de eerste treffer. Op slag van rust lukte het Gerald Sibon met een stiftertje de gelijkmaker voorbij Graafland te schieten. In de toegevoegde tijd was het Gianni Zuiverloon die de slapende Rotterdamse defensie het nakijken gaf.

In de tweede helft maakte Heerenveen Excelsior al snel af. Binnen de tien minuten na rust stond de 2-5 eindscore al vast. Sibon knalde met een volley het leer achter Graafland en luttele minuten later was het Bredley die de eindscore vastlegde. [AN]