Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Alves scoort maar liefst zeven keer
Jimmy Wouters

Na heel wat gekibbel de afgelopen weken, stond Afonso Alves zondagmiddag gewoon aan de aftrap bij Heerenveen. De Braziliaan gaf meteen zijn visitekaartje af want hij scoorde maar liefst zeven keer, wat een unicum is in de geschiedenis van de Nederland Eredivisie. Uiteindelijk vernederde Heerenveen Heracles met 9-0.

Al na achttien was de wedstrijd tussen Heerenveen en Heracles beslist. Na tien minuten schoot Alves zijn eerste voorbij doelman Pieckenhagen. Zeven minuten later krulde hij een vrij trap achter de Duitse doelman en een minuutje later had de Braziliaan al een loepzuivere hattrick achter zijn naam staan.

Heracles was duidelijk een paar maten te licht voor Heerenveen dat op die manier zijn thuispubliek wat kon amuseren. Desondanks bleef het slechts 3-0 bij rust.

Vlak na de pauze zorgde Sibon voor de 4-0 waarna het feestje van Alves weer kon beginnen. In de 68e minuut passeerde hij doelman Pieckenhagen door de benen, daarna tikte hij van dichtbij de 6-0 tegen de touwen. Even later mocht hij op aangeven van Sulejmani de 7-0 maken en tot slotte was hij er als de kippen bij om de 8-0 te laten optekenen.

In de slotfase strooide Sibon nog wat extra zout in de Almelose wonde door er 9-0 van te maken. [AN]