Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Arke Stadion
Leider Feyenoord gaat onderuit in Twente
De Nijs Michael

In Nederland is leider Feyenoord tegen zijn tweede nederlaag van dit seizoen aangelopen, de Rotterdammers gingen onderuit op het veld van Twente. Vorig jaar ging Feyenoord met 3-0 verliezen in Enschede, deze keer was de einduitslag 2-0. Een verdiende zege voor 'de Tukkers'.

FC Twente begon sterk aan de partij, de ploeg kon de afgelopen drie wedstrijden niet winnen en was duidelijk uit op revange. Na elf minuten werden 'de Tukkers' al beloond: N'Kufo buffelde de bal heerlijk in de kruising, doelman Henk Timmer kon de bal enkel uit de netten gaan vissen. Feyenoord kwam in de eerste helft amper aan kansen, het belangrijkste wapenfeit van de bezoekers was een vrije trap van De Guzman. Twente van zijn kant kreeg nog enkele kansen om de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen, deze werden echter allemaal gemist. FC Twente kon dus gaan rusten met een verdiende 1-0 voorsprong.

In de tweede helft was Feyenoord wel bij de les, de leider in de Eredivisie begon sterk en verdiende de gelijkmaker. Roy Makaay leek te gaan scoren, maar doelman Sander Boschker hield de bal met een reflex uit het doel. Amper twee minuten later kreeg Feyenoord de doodstreek, onze landgenoot en ex-Feyenoorder Stein Huysegems kreeg op voorzet van Luke Wilkshire een vrije kopkans en zette de 2-0 op het scorebord. Twente had nog meerdere kansen, maar doelpunten vielen er niet meer.

Voor Feyenoord is het nu bang afwachten wat concurrenten PSV en Ajax doen. Als PSV gaat winnen bij Sparta Rotterdam komt de ploeg uit Eindhoven alleen aan de leiding, Ajax kan dan weer op gelijke hoogte van Feyenoord komen. Daarvoor moeten de Amsterdammers wel gaan winnen bij FC Utrecht. Twente komt plaatsnemen in de subtop van het klassement dankzij deze overwinning, de Tukkers staan vijfde. [AN]