Speeldag: Speeldag 9
Stadion: De Goffert
FC Groningen krijgt serieus pak rammel
Jimmy Wouters

FC Groningen heeft een ware afstraffing gekregen. Tegen het o zo moeizaam scorende NEC gingen de Noorderlingen met 5-1 de boot in.

De wedstrijd begon fenomenaal met twee strafschoppen. Na vijf minuten spelen mocht Youssef El-Akchaoui vanop elf meter de score voor de ploeg uit Nijmegen openen. Lang kon NEC niet genieten van de voorsprong, want nauwelijks twee minuten later hingen de bordjes weer gelijk. Koen van der Laak zette de Groningse penalty feilloos om.

Dit spetterende begin bleek geen voorbode te zijn voor een mooie wedstrijd. Voor de pauze was er nauwelijks iets te zien, al kreeg Svejdik namens de bezoekers nog de rode kaart.

Na de rust was het spel beter. Vooral NEC speelde sterk en drukte Groningen volledig terug. De 2-1 van Lorenzo Davids was dan ook verdiend te noemen. Groningen probeerde nog wel de scheve situatie recht te trekken, maar het spel oogde bijzonder moeizaam. Bovendien hield de ploeg achterin opendeurdag waardoor NEC via goals van tweemaal van Beukering en Olssen tot 5-1 kon uitlopen. [AN]