Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Eigen doelpunt doet PSV de das om
Jimmy Wouters

Jan Wouters had zich ongetwijfeld een beter debuut als interimcoach voorgesteld. In de eerste wedstrijd onder zijn leiding verloor PSV met 2-1 bij Heerenveen.

Het was meteen de eerste nederlaag dit seizoen voor de ploeg uit Eindhoven, maar verdiend was het niet te noemen. Zowel Heerenveen als PSV brachten zaterdagavond een leuke pot voetbal in een wedstrijd die eigenlijk geen verliezer verdiende.

Na 28 minuten spelen opende PSV nog wel de score. Lazovic profiteerde van het geklungel van doelman Brian Vandenbussche. De Eindhovenaren hadden het echter bijzonder moeilijk met het verdedigen van die voorsprong. De verdediging kreeg maar geen vat op Roy Beerens. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Friezen drie minuten later al langszij kwamen. Kristian Bak Nielsen was de schutter van dienst.

Beide ploegen zochten vervolgens de aanval en gingen op zoek naar de drie punten. Dit leverde een leuke pot voetbal op met kansen aan beide kanten. Uiteindelijk was het de thuisploeg die met de drie punten ging lopen. Jan Kromkamp probeerde een voorzet van Sulejmani af te stoppen, maar devieerde het leer echter ongelukkig voorbij doelman Gomes. [AN]