Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Gelredome
Vandenbussche de redder van Heerenveen
Jimmy Wouters

SC Heerenveen is opgerukt naar de vierde plaats in de rangschikking. De Friezen wonnen namelijk knap met 0-1 bij Vitesse.

De zege was opmerkelijk, te meer omdat de bezoekers meer dan een helft met tien man speelden. Vlak voor rust kreeg topscorer Afonso Alves namelijk rood wegens slaan naar Remco van der Schaaf.

Voor de uitsluiting van Alves was Heerenveen duidelijk de betere ploeg en kreeg het via Sibon en Beerens de beste kansen. Gaandeweg de eerste periode kwam Vitesse beter in de wedstrijd en was er enkele keren een uitstekende Brian Vandenbussche nodig om de nul op het bord te houden.

In ondertal kwam Heerenveen op voorsprong. Na een mooie collectieve aanval rondde Michael Bradley vijf minuten na rust beheerst af. Vitesse beet zich vervolgens de tanden stuk op de defensie van de bezoekers, waardoor het terugzakt naar de achtste stek. [AN]