Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Woudestein
Eerste zege voor PSV onder nieuwe trainer
Jimmy Wouters

PSV heeft voor de eerste keer onder Jan Wouters weten te winnen. Overtuigend was het spel van de Eindhovenaren zeker niet, maar vooral het verschil in individuele klasse zorgde ervoor dat Excelsior met 1-4 verslagen werd.

De Rotterdammers begonnen het beste aan de wedstrijd. Vooral in aanvallend opzicht was de thuisploeg zeker niet de mindere van PSV. Zo kreeg Excelsior halverwege de eerste periode dé mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar de afwerking bleek een probleem te zijn.

Het rendement lag bij PSV dan weer stukken hoger. De eerste echt grote Eindhovense kans leverde meteen een doelpunt op via Bakkal

PSV ging gevleid met een 0-1 voorsprong de rust in, maar kon na de koffie verder afstand nemen van Excelsior. Het moet wel gezegd worden dat de bezoekers een aardig stukje geholpen werden door de thuisdefensie. Na knullig verdedigen van Piqué, mocht Koevermans voor de 0-2 zorgen.

Nog geen minuut later was de wedstrijd beslist nadat de PSV-aanvallers alle ruimte kregen om Lazovic in een goede stelling te brengen. Het werd uiteindelijk nog 1-4, nadat beide ploegen vanuit een strafschop wisten te scoren. [AN]