Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Polman Stadion
Degradatietopper levert geen winnaar op
Jimmy Wouters

Heracles Almelo en VVV-Venlo hebben in een rechtstreeks degradatieduel geen afstand kunnen nemen van elkaar. In Almelo bleef het 0-0.

Het waren echter de bezoekers die het meeste aanspraak mochten maken op een overwinning. In de eerste helft waren de Limburgers duidelijk de betere ploeg. Maar zowel eigen onkunde als een sterke doelman Pieckenhagen zorgden ervoor dat VVV niet tot scoren kwam.

Na de pauze stak Heracles ook eens het neus aan de venster. Gedurende de hele eerste periode had de thuisploeg geen enkele aanval in elkaar weten te steken. Gaandeweg de tweede helft kreeg de ploeg ook wat kansjes.

De slotfase was de meest boeiende periode. Beide elftallen gingen op zoek naar de winnende treffer. De wedstrijd ging aardig op en neer en was bijzonder spannend tot de laatste minuut. Doelpunten bleven evenwel uit, waardoor beide concurrenten tevreden moesten zijn met een puntendeling. [AN]