Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Het Kasteel
Sparta wacht nog altijd op eerste zege
Jimmy Wouters

Het blijft voor de supporters van Sparta Rotterdam nog altijd wachten op de eerste zege van het seizoen. Ook dit weekend slaagden de Kasteelheren er niet in de drie punten op zak te houden. Op het Kasteel werd 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Twente.

Twente zag zondagmiddag twee kostbare punten de mist in gaan. De Tukkers waren de betere ploeg, maar gaven de winst uiteindelijk uit handen.

De bezoekers waren de beter combinerende ploeg, maar stonden na 20 minuten wel op achterstand. Het was Sjaak Polak die de eerste echte Sparta-kans vanuit een vrije trap in doel werkte.

Twente bleef al combinerend op zoek gaan naar openingen in de thuisdefensie, maar zag telkens zijn opmars in de zestien gestuit worden. Twintig minuten voor tijd lukte het de ploeg dan toch om langszij te komen dankzij een doelpunt van Engelaar. De Tukkers gingen nu op zoek naar de overwinning en kregen die nog bijna, maar N'Kufo miste de uitgelezen mogelijkheid. [AN]