Speeldag: Speeldag 17
Stadion: De Kuip
Feyenoord wint slechte derby van Sparta
Mathias Dumarey

Feyenoord Rotterdam heeft voorlopig de leidersplaats kunnen bemachtigen door in een saaie en slechte derby de buren van Sparta Rotterdam te verslaan met 2-0. Matchwinnaar was veteraan Roy Makaay.

Feyenoord liet er in De Kuip geen gras over groeien en na vijf minuten kwam de club al op voorsprong. Nourdin Boukhari speelde de bal knullig terug naar zijn doelman en Roy Makaay profiteerde daarvan. Daarna bleef de ploeg uit Rotterdam-zuid domineren, maar het liet heel wat kansen onbenut.

Sparta Rotterdam, met onze landgenoot Sepp De Roover de hele wedstrijd op het veld, kon voor de rust twee keer voor dreiging zorgen, maar de club van Het Kasteel was vooral gevaarlijk in de tweede helft. Zowel Sjaak Polak als Darryl Roberts raakten beiden de dwarsligger in een tijdsbestek van tien seconden. Uiteindelijk besliste Makaay met zijn tweede doelpunt van de middag voor de 2-0-eindstand. Feyenoord kreeg zo eigenlijk meer dan het verdiende.

Door die overwinning komt Feyenoord voorlopig alleen aan de leiding. Het springt over PSV Eindhoven dat momenteel nog speelt op het veld van FC Groningen.