Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Euroborg Stadion Groningen
PSV puntenloos uit Groningen
Nico Wieme

PSV Eindhoven heeft de kans laten liggen om leider te blijven in de Eredivisie. De Eindhovenaren verloren bij Groningen met 2-1. Feynoord neemt de leiderspositie over na een 2-0 zege tegen de buren van Sparta.

PSV wist wat de belangen waren: een nederlaag of gelijkspel kon hen de leidersplaats kosten. Wie dacht dat de koploper uit de Eredivisie de thuisploeg meteen naar de keel zou vliegen, kwam bedrogen uit. Het was integendeel Groningen dat het best uit de startblokken schoot. PSV mocht blij zijn dat keeper Gomes in een begenadigende dag was en zijn ploeg op die manier eventjes overeind hield. Tegen de gang van het spel in kwamen de bezoekers dan nog op voorsprong ook langs de Braziliaan Alcides. Met een mooie omhaal zorgde hij voor de 0-1 ruststand. De eerste helft eindigde nog met een opstootje, nadat Groningen vond dat scheidsrechter Ruud Bossen de ploeg een strafschop had onthouden en Stefan Nijland geel had gegeven voor een schwalbe. De tv-beelden gaven de scheidsrechter achteraf gelijk.

In de tweede helft bakte PSV er niets meer van. Opnieuw nam Groningen het heft in handen. Eerst werd een bal van Koen Van de Laak nog van de lijn gehaald, maar op het uur maakte Rasmus Lindgren (foto) dan toch gelijk na een hakje van ex-Anderlechtspeler Goran Lovré. Een kwartier voor tijd scoorde een andere Zweed, Marcus Berg, het winnende doelpunt voor Groningen. Timmy Simons en zijn ploeggenoten dropen af.