Speeldag: Speeldag 15
Stadion: De Kuip
Feyenoord en AZ delen de punten
Jimmy Wouters

Feyenoord ziet dankzij het 2-2 gelijke spel tegen AZ, concurrent om de landstitel,PSV, weer twee puntjes weglopen. Voor AZ was het het eerste punt na drie opeenvolgende nederlagen.

Het zag er lang naar uit dat Feyenoord de afdwaalde van de titelkoers. De Rotterdammers speelden erg zwak en AZ eiste bijgevolg het balbezit op. De bezoekers, met Moussa Dembélé verrassend vanop de rechter flank, waren dan ook de meest dreigende ploeg.

Vlak voor rust kwamen de Alkmaarders dan ook verdiend op voorsprong. Na een mooi opgezette aanval was het Pelle die het leer vorbij Timmer werkte.

Dit doelpunt schudde Feyenoord wakker, want in de tweede periode kwam de ploeg een stuk beter voor de dag. Na een foute uittrap van doelman Waterman zorgde Van Bronckhorst al vroeg in de tweede periode voor de gelijkmaker.

Het spel golfde vervolgens snel op en neer met kansen voor beide ploegen. AZ verzilverde als eerste een van die kansen via El Hamdaoui. Luttele minuten na de 1-2 kwam Feyenoord weer op gelijke hoogte, al had het weer hulp van Waterman. De doelman liet op knullige wijze de bal ontglippen waarna Bahia de gelijkmaker eenvoudig kon binnen tikken.