Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Spectaculaire topper eindigt onbeslist

PSV en Heerenveen hebben de toeschouwers in het Phillipsstadion een waar voetbalfestijn voorgeschoteld. De partij eindigde dan wel op 1-1, maar de score had vele malen hoger kunnen zijn.

Het spel golfde in een razend tempo op en neer en buiten de verplichte rust van 15 minuten lag het spel geen seconde stil. Beide ploegen stapelden de kansen op terwijl het publiek genoot van het schouwspel.

Zo had het voor rust gemakkelijk 3-3 kunnen staan, maar er werd slechts één keer gescoord. Na 45 seconden ging een vrije trap van Dzusudzsak aan iedereen voorbij behalve aan Bakkal, die aan de tweede paal de openingstreffer kon binnentikken.

Wat volgde was een waar spectakelstuk waarin vooral PSV-goalie Gomes uitblonk. De keeper kreeg bal na bal te verwerken, maar de Braziliaan gaf geen krimp.

In de 52e minuut moest hij zich dan toch gewonnen geven. Op aangeven van Sibon schoot Bradley beheerst voorbij Gomes. De gelijkmaker was zeker verdiend, want Heerenveen dicteerde eigenlijk het spel. PSV deed echter niet onder en kreeg ook enkele uitstekende kansen.

Deze prachtige wedstrijd verdiende eigenlijk twee winnaars, maar beide ploegen moesten met een puntje tevreden zijn waardoor het gat tussen beiden negen punten blijft. (AN)