utrUtrecht
psvPSV
0-1
29' Timmy Simons (pen)
Arno Reynders

Ajax won vandaag met overtuigende 4-0 cijfers tegen Excelsior. PSV daarentegen verloor op het veld van Utrecht met 3-1.

Ajax - Excelsior: 4-0
Ajax domineerde de wedstrijd vanaf het begin van de partij. Iets voor het half uur maakte Klaas-Jan Huntelaar er 1-0 van, op aangeven van Siem De Jong. Net voor de rust besliste Ajax de wedstrijd al met een tweede doelpunt van Huntelaar, maar nu was het George Ogararu met de assist. Na de rust speelde Ajax de wedstrijd rustig uit. Excelsior was duidelijk niet meer in staat iets terug te doen. Urby Emannuelson maakte er al snel 3-0 van door een rebound in doel te werken. Vijf minuten voor tijd beliste Leonardo de wedstrijd volledig. Hij schoot de bal hard in de kruising.

Utrecht - PSV: 3-1
Utrecht begon zeer fel aan de wedstrijd. Het zette PSV onder druk, maar kwam niet tot scoren toe. Toch was het PSV dat op voorsprong kwam. Na handspel van Alje Schut zette Timmy Simons de strafschop feilloos om. Utrecht was niet van zijn lood geslagen en ging door op het elan waar het aan was begonnen. Die tactiek loondde duidelijk. Eerst was het Robin Nelisse die een vrije trap van George inkopten. Daarna deed Tim Cornelisse hetzelfde. Het werd nog 3-1 voor Utrecht. Gregoor van Dijk zette de strafschop om, nadat Cedric van der Gun in het strafschopgebied werd neergehaald.