Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax makkelijk voorbij Willem II
Arno Reynders

Ajax haalde het thuis tegen een mak Willem II. Via doelpunten van Huntelaar en Soarez stond het na 90 minuten 4-1.

Ajax begon slap aan de partij. Er werd nauwelijks druk gezet op de helft van de tegenstander, zodat Willem II makkelijk kon combineren. Het waren dan ook de bezoekers die op voorsprong kwamen. Messoudi zette de bal voor en Demouge kopte de bal tussen twee verdedigers in binnen. Bij Ajax gingen de kopjes echter niet hangen. Het doelpunt was duidelijk het signaal om wakker te schieten. Dat deed het ook. Op een voorzet van Perez knikte Huntelaar de gelijkmaker binnen. Nadat Perez nog kansen had om de score verder uit te diepen, leek het dat beide ploegen konden gaan rusten met een 1-1 stand. Maar net voor de pauze tikte Suarez de bal goed in doel na afleggen van Huntelaar.

In de tweede helft ging Ajax door op het elan. Een paar minuten ver in de tweede helft maakte Suarez zijn tweede van de middag. Hij omspeelde makkelijk de Willem II-verdedigers en legde de bal knap in doel. Diezelfde Suarez werd helemaal uitblinker toen hij na een hoekschop de bal aan de tweede paal binnenduwde. Tijdens de wedstrijd moesten een aantal spelers het veld vroegtijdig verlaten wegens blessures. Zo blesseerden Gabri, Aerts en Van Der Struijk en De Jong zich.

Door deze overwinning volgt Ajax op amper vier punten van PSV en is er weer zicht op de landstitel. Willem II blijft steken op een zeventiende plaats.