Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Arke Stadion
Ajax mag na nederlaag titel vergeten
Jimmy Wouters

De weg naar de landstitel ligt helemaal open voor PSV. De laatste achtervolger, Ajax, leed namelijk een dure nederlaag op het veld van FC Twente en ziet op die manier haar achterstand tot zeven punten groeien.

Het was een open duel zondagmiddag in het Arke Stadion tussen FC Twente en Ajax. Beide ploegen zochten de aanval hoewel Twente toch de meest bedrijvige ploeg was.

Na het teleurstellende resultaat bij PSV toonde Ajax in Enschede niet veel weerbaarheid. Vooral in de eerste helft was de ploeg een schim van het team dat beoogde om PSV het vuur aan de schenen te leggen. Twente kreeg dan ook de betere kansen, maar schoten van N'Kufo en Heubach strandden op Gentenaar of op de paal.

Na rust drong Ajax feller aan, maar slaagde het er aanvankelijk niet in om een gat in de Enschedese verdediging te vinden. Uiteindelijk werd het toch 0-1 nadat Douglas in eigen doel kopte. Al snel zorgde Wilkshire met een schuiver voor de gelijkmaker. Twente ging op zoek naar de overwinning en diende Ajax vlak voor affluiten ook het verdiende genadeschot toe dankzij een doelpunt van Elia.