Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Zuiderpark
AZ Alkmaar weeral onderuit
T. Coremans

AZ Alkmaar zit in de hoek waar de klappen vallen. Na een zieltogende thuiswedstrijd vorige speeldag tegen NAC Breda werd ditmaal op het veld van ADO den Haag opnieuw verloren. De Hagenaars toonden zich bijzonder effectief en wonnen makkelijk met 3-0.

Bij de bezoekers verschenen Moussa Dembélé en Sebastien Pocognoli aan de aftrap. Louis Van Gaal deed geen beroep op onze andere landgenoot Gill Swerts. Bij de thuisploeg begon eveneens een Belg aan de aftrap. Fabio Caracciolo genoot andermaal het vertrouwen van hoofdtrainer André Wetzel.

Beide teams hielden elkaar voor de pauze vrij gemakkelijk in evenwicht. Voor de bezoekers werd de tweede helft alvast een moeilijkere opdracht. Brett Holman pakte op slag van rust zijn tweede gele kaart en mocht vervroegd gaan douchen.

AZ Alkmaar kreeg zich met een pion minder niet georganiseerd en viel als een pudding in elkaar. Richard Knopper zette net voor het uur de thuisploeg op voorsprong. Na een knappe inspanning van Caracciolo mocht Yuri Cornelisse de score verdubbelen. Het gemopper van Van Gaal naast de zijlijn maakte weinig verschil, integendeel. Met nog vijf minuten op de klok maakte Hursut Meriç de blammage compleet. AZ start met een troosteloze nul op zes in de Nederlandse Eredivisie.