Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Kras Stadion Volendam
Volendam pakt eerste punt tegen Willem II
Jimmy Wouters

Volendam heeft haar eerste puntje van het seizoen beet. De Oranjehemden speelden in het eigen Kras-Stadion 2-2 gelijk tegen Willem II.

FC Volendam begon goed aan de partij en trok het laken onmiddellijk naar zich toe. Veel wist de ploeg echter niet aan te vangen met het veldoverwicht. De thuisploeg kwam niet verder dan wat halve kansjes van Yildiz en Boots.

Willem II stelde hier niets tegenover en speelde bijzonder ongeïnspireerd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Volendam met een voorsprong de kleedkamers inging. Na een verre trap van doelman Verhoeven nam Platje het leer vol op de slof.

Na rust kwam Willem II feller opzitten. De bezoekers zetten Volendam onmiddellijk vast en kwamen al na vijf minuten op gelijke hoogte via een gekruist schot van Zijler. Willem II bleef de voet op het gaspedaal houden en kwam tien minuten later op voorsprong dankzij een schuiver van Quasten. De wedstrijd leek gespeeld, maar Volendam knokte zich terug in het duel. Een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg dan loon naar werken toen De Lange met een fraaie volley raak schoot.

Het had zelfs nog beter gekund voor Volendam indien het schot van Sheotahul niet tegen de paal was beland.