Speeldag: Speeldag 8
Stadion: De Goffert
FC Groningen is de leiding terug kwijt
Jimmy Wouters

Net als NAC Breda slaagde Groningen er niet in om langer als een week op kop te staan in de Eredisie. De Noorderlingen behaalden een zwaarbevochten punt bij NEC: 2-2.

FC Groningen was niet al te slecht aan het duel begonnen. Na elf minuten kwam de Trots van het Noorden op voorsprong nadat Powel bij de tweede paal een voorzet van Berg in doel werkte. Groningen kreeg het vervolgens moeilijker en moeilijker. NEC kreeg kansen maar zowel Van Beukering als Davids slaagden er niet in de stand terug in evenwicht te brengen.

Onmiddellijk na rust zette Wisgerhof met een prachtig afstandsschot de verdiende gelijkmaker op het bord. Zeven minuten voor tijd kwam NEC dan toch op voorsprong. El-Akchaoui benutte een strafschop na hands van Granqvist, die overigens met rood het veld moest verlaten. Met elf tegen tien leek de winst binnen voor NEC, maar vlak voor rust bezorgde Garcia zijn ploeg alsnog een punt.

Groningen verliest zo de leiding aan AZ en moet nu genoegen nemen met plek twee.