Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Geen zege AZ ondanks blunder Steppe
Jimmy Wouters

Heerenveen en AZ hebben in een bijzonder aantrekkelijk duel de puntjes netjes gedeeld. Beide ploegen trokken massaal de kaart van de aanval en kwamen elk tot drie treffers.

Heerenveen kwam sterk uit de kleedkamer en stond al na twaalf minuten op voorsprong. De debuterende Pavel Wojciechowski zag zijn schot via het been van Schaars in doel verdwijnen. De thuisploeg dwong AZ vervolgens het initiatief op, maar de Alkmaarders speelden voor rust te slordig om doelrijpe kansen te creëren.

Dat veranderde meteen na rust. De jongens van Van Gaal kwamen op stoom en verhoogden het tempo. De ploeg kwam al vlug op gelijke hoogte via een niet onhoudbaar schot van El Hamdaoui. AZ bleef doorduwen en kwam in het Abe Lenstra Stadion op voorsprong via een schot van Holman.

Heerenveen ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg die ook via Paulo Henrique. Beide ploegen bleven aanvallen en dertien minuten voor tijd leek AZ op weg naar de zege. Steppe verloor de bal knullig, maar kon in eerste instantie nog redding brengen op de inzet van de Zeeuw. De goed gevolgde Pocognoli strafte in de herneming alsnog de fout van de jonge doelman af.

In de toegevoegde tijd bezorgde Paulo Henrique zijn ploeg toch nog een verdiend punt door de 3-3 voorbij Romero te koppen. (AN)