Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Ruime zege van Feyenoord bij Roda JC
Jimmy Wouters

De donkere wolken zijn even weggetrokken boven Feyenoord. Na weken van kommer en kwel wonnen de Rotterdammers zondagmiddag met overtuigende 0-4 cijfers bij Roda JC.

In de eerste helft waren beide ploegen nog aan mekaar gewaagd. Vooral in het openingskwartier hielden de Limburgers de partij goed in evenwicht. Gaandeweg de eerste periode nam Feyenoord meer en meer het initiatief over. De bezoekers kregen wel enkele halve kansjes, maar een doelpunt viel er niet te noteren.

Dat veranderde na de pauze. Een zwak Roda kon de druk niet meer weerstaan en kraakte. Acht minuten na rust opende uitblinker Wijnaldum de score door een voorzet van Van Bronckhorst in doel te werken. Vier minuten later lag de jongeling aan de basis van de 0-2. Hij legde ongelukkig de bal klaar voor Leroy Fer, die doelman Castro vervolgens kansloos liet.

De veer van Roda was gebroken en Feyenoord liep verder uit tot 0-4. Bij de derde treffer hield Wijnaldum het leer lang genoeg bij totdat hij Makaay wist af te zonderen en vervolgens via de lat raak trof. Op het uur maakte Biseswar met een raak schot de vierde Rotterdamse treffer.

Roda JC zakt dankzij deze nederlaag terug naar een voorlaatste plaats terwijl Feyenoord klimt naar plekje dertien.