Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Heerenveen geeft in slotfase zege uit handen
Jimmy Wouters

PSV heeft in de slotfase nog een puntje gered in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen stond lange tijd 2-0 voor, maar stond in de laatste tien minuten nog twee doelpunten toe.

Heerenveen kwam al na een kwartier op voorsprong. Roy Beerens viel in de zestien, maar kon al glijdend de bal alsnog voorbij doelman Isaksson werken.

PSV kwam deze klap al snel te boven en trok het laken naar zich toe. Zo kreeg Simons nog een reuzekans, maar de Belg miste oog in oog met Steppe. Ook Nijland kreeg een grote kans, maar net als zijn ploegmaat kon ook hij niet voor de gelijkmaker zorgen.

In een boeiende tweede helft was Heerenveen duidelijk beter. De Friezen maakten er na ruim een uur voetballen dan ook 2-0 van, wederom via Beerens. Maar PSV knokte zich vervolgens nog onverwacht naast Heerenveen. In de 81e minuut prikte Koevermans op aangeven van de net ingevallen Manco de 2-1 op het bord. Twee minuten voor tijd faalde Nijland niet toen hij oog in oog met Steppe kwam te staan. (AN)