Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Rat Verlegh Stadion
NAC weet terug wat winnen is
Jimmy Wouters

NAC Breda heeft na drie zware nederlagen op rij nog eens weten te winnen. De Brabanders hadden tegen Vitesse slechts vijf minuten nodig om de zege in de wacht te slepen.

De partij in het Rat Verlegh stadion was er een die maar matig wist te boeien. Beide ploegen speelden voor rust erg afwachtend en kansen werden nauwelijks gecreëerd.

Na de rust werd de wedstrijd dan in een tijdsspanne van vijf minuten beslist. Op aangeven van Amoah schoot Kolkka de 1-0 op het bord. Nog geen minuut later tikte Lurling een afgemeten voorzet van Feher binnen. Nadat Ricky van Wolfswinkel vier minuten later met rood plaats moest ruimen, was de partij helemaal gespeeld en mocht NAC zich drie punten rijker noemen.

Danzij deze zege wipt NAC over Heerenveen en PSV en komt het op een vierde plaats. Vitesse blijft in de hoek waar de klappen vallen en moet tevreden zijn met een zestiende plek.