Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Amsterdam ArenA
Svitanich is waardig vervanger van Huntelaar
Jimmy Wouters

Ajax heeft zondagmiddag op betrekkelijk eenvoudige wijze de drie punten thuis gehouden. De Amsterdammers versloegen een zwak ADO met duidelijke 3-0 cijfers. De gevierde man was aanvaller Dario Cvitanich.

Ajax nam zondagmiddag afscheid van Klaas-Jan Huntelaar. De aanvaller vertrekt naar Real Madrid en moest vanaf de tribune toekijken hoe Cvitanich zijn positie met verve overnam.

Binnen twintig minuten had de Argentijn al twee doelpunten achter zijn naam staan. In de zevende minuut werd hij door Suarez de diepte ingestuurd en omspeelde hij eenvoudig doelman Zwinkels om vervolgens de score te openen. Ook bij de tweede treffer was Suarez de aangever. Ditmaal verstuurde hij een voorzet naar de eerste paal en was Cvitanich er als de kippen bij om om de bal voor de tweede maal achter Zwinkels te tikken.

ADO kwam niet in het stuk voor en Ajax kreeg nog kansen, maar gescoord werd er voor rust niet meer. Ook na de pauze ging de Suarez-Cvitanich-show gewoon door. Beide spelers speelden nog een dot van een kans bij mekaar, maar op het uur hing de 3-0 alsnog in de touwen. Weer was Suarez de aangever en Cvitanich de afwerker.

Dankzij deze zege komt Ajax op gelijke hoogte met AZ, dat later op de middag nog speelt tegen NEC. ADO blijft voorlopig veertiende met vijftien punten.