Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Kras Stadion Volendam
AZ boekt logische zege in Volendam
Philippe Crols

AZ blijft leider in de Nederlandse Eredivisie. De Alkmaarders klopten zondagmiddag rode lantaarn Volendam met 0-2.

De bezoekers uit Alkmaar kwamen al snel op voorsprong. Ari, die Moussa Dembele voorlopig op de bank houdt, werkte een voorzet van Demy de Zeeuw in doel. Het ging allemaal bijzonder makkelijk voor AZ in die beginfase. Pas halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg de neus eens aan het venster steken. Het leverde de rode lantaarn een kansje op via Jack Tuyp. Naarmate de eerste periode vorderde, kreeg Volendam meer kansen. Gerson Sheotahul kreeg de beste mogelijkheid, maar zijn kopbal had te weinig snelheid om echt voor gevaar te zorgen.

De tweede helft begon met een kans voor AZ via Stijn Schaars. De kopbal van de aanvoerder ging voorlangs. Aan de overkant knalde Paul de Lange op doel zonder succesvol te zijn. AZ had nog steeds wel de beste kansen. Invaller Dembele vond Jeroen Verhoeven op zijn weg en wat later trof De Zeeuw de paal. Tien minuten voor tijd nam AZ wel defintief afstand. De Zeeuw bediende knap David Mendes da Silva (foto) en die knalde de 0-2 op het bord. Dat was meteen ook de eindstand.