Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV laat overwinning opnieuw liggen
Philippe Crols

PSV mag de titel definitief vergeten. De Nederlandse landskampioen leek zaterdagavond op weg naar een makkelijke zege tegen NAC, maar gaf de overwinning toch nog weg. De Eindhovenaren tellen nu al vijftien punten achterstand op leider AZ.

PSV begon gretig en dat leverde heel wat kansen op. NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar moest enkele keren goed ingrijpen tijdens het eerste kwartier. Toch moest hij zich op het einde van die eerste vijftien minuten gewonnen geven. Carlos Salcido kon van dichtbij de bal in doel koppen. De Eindhovense club kreeg nadien nog tal van kansen, maar vertikte het om de score aan te dikken. Ook de nieuwe aanwinst, Ola Toivonen, kon geen tweede goal scoren. Hij kreeg wel geel voor een schwalbe. Het missen van al die kansen brak PSV zuur op, want net voor rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Na een hoekschop tastte PSV-doelman Andreas Isaksson mis en daar profiteerde Tyrone Loran optimaal van: 1-1.

Na de pauze ging PSV nadrukkelijk op zoek naar een tweede goal. Eerst miste Ibrahim Afellay (foto) onbegrijpelijk op aangeven van Otman Bakkal. Enkele minuten later gebeurde het omgekeerde. Ten Rouwelaar hield NAC recht en een kwartier voor tijd leek een heuse stunt in de maak. Jonas Kolkka krulde de bal mooi voorbij de Zweedse PSV-doelman. Lang vieren was er niet bij voor de ploeg uit Breda. Vier minuten na de 1-2 was alles opnieuw te herdoen na een knappe individuele actie van Afellay. De Nederlandse landskampioen lanceerde nog een slotoffensief en Danko Lazovic scoorde ook. Jammer genoeg voor PSV werd zijn treffer afgekeurd omdat er een fout van Bakkal aan voorafging. Uiteindelijk bleef het 2-2.