Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Amsterdam ArenA
Scheidsrechterlijke blunder kost Ajax de zege
Jimmy Wouters

Ajax en Heracles hebben er dinsdagavond een aardige pot voetbal van gemaakt. Heracles liep uit tot 0-2, maar Ajax mocht zich uiteindelijk nog bestolen voelen. Na negentig minuten flikkerde er 2-2 op het scorebord.

Ajax slaagde er voor de derde maal op rij niet in te winnen. De Amsterdammers speelden opnieuw bijzonder slecht, maar mochten in de slotfase toch nog de overwinnig claimen.

In blessuretijd dwong Leonardo doelman Martin Pieckenhagen tot een redding. De bal bleef echter in het spel waarna Luis Suarez de rebound binnen tikte. Het doelpunt werd echter ten onrechte afgekeurd, waardoor Ajax vrede moest nemen met een punt.

Over dat gelijkspel mochten de Amsterdammers wel niet mopperen, want de ploeg van Marco Van Basten speelde bijzonder pover. Suarez kreeg in het begin van de wedstrijd wel twee grote kansen, maar het vervolg was duidelijk voor Heracles.

Zo schoot Ricky van den Bergh eerst nog op de paal, maar even later was het dan toch raak nadat hij Maarten Stekelenburg met een laag schot wist te verslaan. Heracles bleef vervolgens domineren en kreeg de betere kansen. Na geklungel in de Ajaxdefensie kon Vojtech Schulmeister de 0-2 in doel tikken.

In de 70ste minuut kwam Ajax via Miralem Sulejmani terug in de wedstrijd en twee minuten later versierde Siem De Jong een penalty na een duel met Pieckenhagen. Suarez schoot de strafschop binnen, waarna de thuisploeg op zoek ging naar meer.

Uiteindelijk leverde de druk dus geen doelpunt meer op, waardoor Ajax opnieuw twee punten verliest. Indien AZ woensdagavond weet te winnen van Roda, bedraagt de kloof al elf punten en lijkt het kampioenschap verloren te zijn voor Ajax. (P)