Stadion: Abe Lenstra Stadion
Heerenveen ligt nog op Champions League - koers
Jimmy Wouters

Heerenveen blijft nog altijd meedoen om de hoogste prijzen. De Friezen versloegen zaterdagavond op betrekkelijk eenvoudige wijze NAC Breda en klimmen hierdoor naar een voorlopige derde stek.

De ploeg van trainer Trond Sollied had zaterdag niet veel problemen tegen een onmachtig NAC. Heerenveen startte erg aanvallend en dat leverde al onmiddelijk doelgevaar op, maar het duurde tot in de 18e minuut alvorens Popov op aangeven van Beerens de score wist te openen.

Lang kon Heerenveen niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten laten kopte Patrick Zwaanswijk de 1-1 binnen na een vrije trap van Reuser

Heerenveen liet zich echter niet van de wijs brengen en kwam dankzij een fout van Ten Rouwelaar opnieuw op voorsprong. De doelman van NAC liet een schot van Beerens knullig los, waarna Arnór Smárason de rebound binnenschoot.

In de tweede helft drong NAC nog wel aan, maar was het wederom Heerenveen dat profiteerde van een fout van de NAC-doelman. Tien minuten voor tijd bokste Ten Rouwelaar een hoekschop van Smárason voor de voeten van Viktor Elm. Die aarzelde niet en zette de 3-1 eindstand op het scorebord. (AN)