Speeldag: Speeldag 22
Stadion: De Vijverberg
Twente ziet AZ verder uitlopen
Jimmy Wouters

FC Twente heeft niet maximaal kunnen profiteren van de misstap van Ajax. De Tukkers kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij De Graafschap en zien op die manier leider AZ tot 11 punten uitlopen.

Twente eiste in de De Vijverberg het initiatief op, maar slaagde er niet in grote kansen bij mekaar te spelen. Toch kwam de ploeg uit Enschede na 25 minuten verdiend op voorsprong. Arnautovic vond met een gemeten voorzet het hoofd van N'Kufo. De Zwitserse aanvaller liet vervolgens doelman Heijblok kansloos.

Het Enschedese feestje duurde niet lang of De Graafschap stond terug op gelijke hoogte. Een hoekschop van Stijn Wuytens werd bij de eerste paal door Keller in doel gekopt.

Na de rust was De Graafschap de dominante ploeg. Na vijf minuten stond het al 2-1 dankzij De Jong die slordig Twents balverlies wist af te straffen.

De Graafschap had uitzicht op drie levensbelangrijke punten, maar dom handsspel van De Jong leidde de gelijkmaker in. De aanvaller beroerde zeven minuten voor tijd in de eigen zestien het leer met de hand waarna N'Kufo vanop elf meter zijn ploeg alsnog een punt kon bezorgen.

Twente ziet op die manier zijn achterstand op leider AZ groeien tot 11 punten terwijl PSV en Heerenveen naderen. De Graafschap maakte zondagmiddag een goede beurt, maar moet nog altijd tevreden zijn met plek zeventien. (AN)