Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Kras Stadion Volendam
Spektakel in Volendam - PSV
Jimmy Wouters

PSV heeft zich dankzij drie zeges op rij terug gemeld aan de kop van de eredivisie. De Eindhovenaren versloegen FC Volendam in een spektakelstuk met 2-5.

Ola Toivonen ligt aan de basis van de heropstanding van PSV. De nieuwe Eindhovense spits had ook zondag weer een belangrijk aandeel in de overwinning van de landskampioen.

Toivonen bezorgde met een mooie vrije trap PSV al een vroege voorsprong en nadat Brechet er halverwege de eerste periode 0-2 van maakte, leek de ploeg uit Eindhoven op weg naar een gemakkelijke overwinning.

Maar Volendam kwam dankzij Tim Bakens terug in de wedstrijd. Eerst verstuurde de verdediger een assist op Sheotahul en even later benutte Paul de Lange een penalty na een overtreding op Bakens. Desondanks ging PSV toch nog met een voorsprong de rust in. Het was Edison Mendez die een knappe actie van Ibrahim Afellay wist af te rondden.

Na rust bezorgde weer Mendez PSV een dubbele voorsprong, maar twee minuten later leek er opnieuw vuur in de partij te komen. Ola Toivonen moest namelijk met rood van het veld nadat hij een elleboogstoot uitdeelde aan het adres van Tim Bakens.

Lang duurde het Volendamse overwicht niet, want goed tien minuten later moest ook het Andere Oranje met tien man verder nadat invaller Tuyp na een zware overtreding van het veld moest.

In het vervolg van de wedstrijd vielen er nog twee doelpunten te noteren. Bakkal zorgde voor het vijfde Eindhovense doelpunt en Van Zaanen mocht de 3-5 eindstand vastleggen.

Door de zege komt PSV op één punt van nummer drie Ajax en op vier punten van nummer twee FC Twente. Volendam blijft achttiende en laatste. (AN)