Doelpunt Messoudi helpt Willem II niet vooruit
Jimmy Wouters

Alfons Groenendijk had zich zijn debuut als hoofdtrainer van Willem II ongetwijfeld anders voorgesteld. Hij zag zijn jongens namelijk kansloos ten onder gaan bij een veel sterker Heerenveen.

Willem II heeft het de laatste weken erg moeilijk, waardoor technisch directeur Andries Jonker zijn positie als hoofdtrainer ter beschikking had gesteld. De machtsoverdracht leverde alvast zaterdag niet het gewenste resultaat op.

De Tilburgers speelden een bijzonder povere wedstrijd en kwamen nooit in het stuk voor. Dat het slechts 2-0 bij rust was, mocht een wonder heten aangezien Heerenveen deed wat het wou. Zo opende Paulo Henrique na dertien minuten de score nadat hij een voorzet van Pranjic vrij kon inkoppen. Heerenveen bleef domineren maar kon slechts vlak voor rust voor de dubbele voorsprong zorgen dankzij Bak Nielsen

Na rust liet Heerenveen het tempo wat zakken, maar kreeg het desondanks toch de betere kansen. Nadat Beerens eerder op de paal had geschoten, mocht hij tien minuten voor tijd dan toch zijn doelpuntje vieren waardoor de wedstrijd definitief over was.

Het doelpunt van Messoudi zeven minuten voor tijd was niet meer als een doelpunt voor de statistieken.

Heerenveen komt nu op gelijke hoogte met PSV en Ajax, terwijl Willem II op de elfde plek blijft staan. (AN)