Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Kras Stadion Volendam
Vissersdorp was bijna van de laatste plek af
Jimmy Wouters

Volendam is er niet in geslaagd de rode lantaarn door te geven aan De Graafschap. Het Andere Oranje stond lange tijd 1-0 voor, maar gaf in de slotseconde de zege alsnog uit handen.

Volendam leek eindelijk verlost te zijn van de laatste plaats. De nummer achttien had de wedstrijd lange tijd onder controle maar een vrije trap in de 94ste minuut strooide roet in het eten. Met nog enkele seconden te spelen werd de bal nog maar eens in het zestienmetergebied gedropt en ditmaal stond Koenders op de juiste plek om een puntje voor NEC uit de brand te slepen.

De rest van de wedstrijd had eigenlijk niet veel om het lijf. In de eerste helft had NEC wel het overwicht, maar liep er langs beide kanten erg veel mis waardoor er van een echte wedstrijd geen sprake was.

Na de pauze was Volendam de ploeg met het meeste initiatief. Dat leverde al snel een doelpunt op via Platje. De invaller slaagde erin om in twee keer doelman Babos te verschalken. In het vervolg van de wedstrijd bleef Volendam makkelijk overeind totdat Koenders in de slotminuten de mannen uit het Vissersdorp twee punten ontnam.

Volendam blijft hierdoor achtiende en laatste, maar nadert wel tot op 1 punt van het nummer zeventien De Graafschap. NEC blijft negende.