Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Roda rekent af met Derijck en co
Jimmy Wouters

Roda JC heeft aan de degradatietopper met ADO Den Haag drie levensbelangrijke punten overgehouden. De Limburgers wonnen oververdiend met 2-0 van een zwak ADO.

Aan de overwinning van Roda was niets op af te dingen. De mannen van trainer Van Veldhoven waren veruit de betere ploeg en leverden meer strijd dan de bezoekers uit Den Haag.

In een spannende openingsfase kon ADO nog gelijke tred houden. De bezoekers kregen zelfs nog de betere kansen maar zowel Soltani als Buijs slaagden er niet in om doelman Castro te passeren.

Na twintig minuten nam Roda het initiatief over en ging de ploeg op wilskracht op zoek naar een doelpunt. Hoewel Yulu-Matondo en Bodor gevaarlijk waren, bleven echt grote kansen uit.

Ook in de tweede helft bleven de Limburgers veruit de meest attractieve ploeg. Roda ging op zoek naar de drie punten terwijl ADO met man en macht op de eigen helft kampeerde. Uiteindelijk brak die tactische keuze ADO zuur op want na 67 minuten vond Oper tussen een bos van benen een gat in de Haagse defensie. Tien minuten later was de wedstrijd beslist nadat Cissé er als de kippen bij was om defensief geklungel af te straffen.

Roda JC blijft zestiende, maar nadert dankzij deze overwinning tot op twee punten van ADO dat steeds meer achterom moet beginnen kijken.