Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax walst als een pletwals over Willem II
Jimmy Wouters

Ajax heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd om de tweede plaats. De Amsterdammers vesloegen Willem II met maar liefst 7-0.

Een dramatisch slecht Willem II was met die 7-0 eigenlijk nog goed bediend, want de ploeg liet zich gewillig naar de slachtbank leiden. Al na twee minuten open Cvitanich de score en enkele minuten later mocht Enoh op aangeven van Cvitanich de 2-0 op het bord schieten.

Ajax bleef domineren en Willem II werd van het kastje naar het muurtje gespeeld. Uiteindelijk stond het 5-0 bij rust dankzij doelpunten van Cvitanich en Suarez.

De tweede helft was een formaliteit, waarin de schade voor Willem II nog wel meeviel. Enkel Suarez kon nog twee scoren en zo de 7-0-eindstand op het bord zetten.