Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Polman Stadion
PSV geraakt moeizaam voorbij Wuytens
Jimmy Wouters

Heracles is strijdend ten onder gegaan tegen PSV. De ploeg uit Almelo was de hele wedstrijd de betere ploeg, maar werd tot tweemaal toe koud gepakt door de uittredende landskampioen.

PSV had het in Almelo erg moeilijk tegen een enthousiast Heracles. De thuisploeg kreeg via Wuytens en Dost al vroeg enkele kansen, maar het was PSV dat na 22 minuten tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Na een snelle tegenaanval bereikt Dzsudzsak Toivonen. De Zweed trapte in eerste instantie op doelman Pieckenhagen, maar in de herneming bezorgde hij de bal terug aan Dzsudzsak, die eenvoudig de score opende.

PSV liet vervolgens het initiatief aan Heracles en beperkte zich tot counteren. Heracles kreeg nog enkele kansen, maar slaagde er niet in eentje af te werken. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist nadat Koevermans er 0-2 van had gemaakt.

PSV blijft zo vierde, maar heeft nog altijd uitzicht op plek twee die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. Heracles blijft dertiende, maar ziet Sparta op gelijke hoogte komen. (AN)