Competitie: Eindronde Nederland (Uefa Cup)
Speeldag: Eindronde: Halve Finale (Terug)
Stadion: Euroborg Stadion Groningen
Groningen maakt nog kans op Europees voetbal
Philippe Crols

FC Groningen mag naar de finale van de play-offs. Het won donderdag met 4-0 van FC Utrecht. De heenwedstrijd was op 3-3 geëindigd.

Na de eerste kans voor de bezoekers via Cedric Van der Gun nam Groningen het heft in handen. Na negen minuten kon topschutter Marcus Berg de openingsgoal maken. Een kwartier voor rust verdubbelde Goran Lovre de voorsprong. De gewezen middenvelder van Anderlecht was er als de kippen bij om een rebound in doel te tikken.

Utrecht hoopte nog op een terugkeer, maar na een minuut spelen in de tweede periode mocht het die hoop opnieuw opbergen. Lovre bediende Berg en die maakte zijn tweede van de middag. Tim Matavz legde halverwege de tweede helft de 4-0-eindstand vast. Berg miste nadien nog wel een strafschop.

Groningen speelt in de finale van de play-offs tegen NAC Breda. De winnaar mag naar de Europa League.