Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Amsterdam ArenA
Vertonghen klopt Ruiz in Nederlandse topper
Manuel Gonzalez

Ajax heeft de laatste strohalm gegrepen op weg naar de Nederlandse titel. Het won de topper tegen Twente met ruime 3-0 cijfers.

De overwinning voor Ajax betekent pas de eerste nederlaag van het seizoen voor FC Twente. In de beginfase waren de bezoekers nochtans goed begonnen. Perez kwam dichtbij een doelpunt maar thuisverdediger Van der Wiel stak er nog een stokje voor.

In de 22ste minuut opende De Zeeuw (foto) met een mooi schot de score waarna Ajax de wedstrijd volledig in handen nam. Vlak voor de pauze zorgde Pantelic al voor een tamelijk geruststellende voorsprong.

Een kwartier voor het einde maakte de Deen Rommedahl het karwei helemaal af: 3-0. Door de nederlaag moet Twente PSV nu drie punten laten gaan aan de top van het klassement. Ajax staat derde en volgt op negen punten van de Eindhovenaren.

Vertonghen en Ruiz speelden de hele wedstrijd. Lodeiro viel zeven minuten voor het einde in bij Ajax.