Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Nieuw Galgenwaard
PSV verliest van negen man, Altidore nekt Roda

PSV heeft een pijnlijke nederlaag opgelopen Utrecht. De thuisploeg kwam met tien op voorsprong en viel daarna zelfs nog met negen, maar de ploeg van Dick Advocaat kon niets terugdoen.

PSV speelde een slappe partij, maar kreeg toch een grote kans via Matavz. Van der Hoorn kopte voor Utrecht op de paal. Dries Mertens werd tijdens de rust naar de kant gehaald na een teleurstellende eerste helft.

Anour Kali kreeg twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en Utrecht - dat al veel krachten verbruikt had - moest met tien verder. Twee minuten later bracht Bulthuis Utrecht echter op voorsprong. Tien minuten voor tijd kreeg ook Gerndt nog rood, maar PSV vond geen oplossingen en moest ontgoocheld afdruipen.

Altidore maakt Roda af

AZ heeft zich thuis makkelijk ontdaan van Roda JC. De Alkmaarders konden rekenen op een fantastische Jozy Altidore. De Amerikaan was goed voor drie doelpunten en één assist in de met 4-0 gewonnen wedstrijd.