Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Veltins-Arena
Ook Hoffenheim kan Bayern niet stoppen
Sam Soetaers

Bayern München zit op recordkoers. Het won zijn zevende wedstrijd op rij. Schalke versloeg dan weer Wolfsburg.

Bayern München heeft tot nu toe al zijn wedstrijden van dit seizoen gewonnen. Zaterdagmiddag won het met 2-0 van Hoffenheim. Franck Ribéry kroonde zichzelf tot man van de match met twee doelpunten. Na 19 minuten opende hij de score door de bal door de benen van onze landgenoot Koen Casteels te spelen. Meteen na rust maakte Ribéry de klus af met een schot vanaf ruim tien meter.

Bayern evenaart met deze zevende zege op rij zowel een clubrecord als een Bundesliga-record. Behalve Bayern zelf (in het seizoen 1995/96), slaagden ook 1. FC Kaiserslautern (2001/02) en FSV Mainz 05 (2010/11) erin een dergelijke zegereeks neer te zetten.

Schalke zet Wolfsburg opzij
Schalke kende geen moeite met Wolfsburg. Het werd 3-0 voor 'Die Königsblauen'. Farfan bracht de thuisploeg even na het halfuur op voorsprong. Hij kopte de bal in de linker bovenhoek binnen. Meteen na rust werd het 2-0 door een goal van Afellay. Roman Neustädter zorgde voor de 3-0 eindstand door een hoekschop van Huntelaar in doel te werken.