Oud-bondscoach is onder de indruk van Club Brugge-speler: "Hij bewijst dan hij Europees niveau aankan"

Oud-bondscoach is onder de indruk van Club Brugge-speler: "Hij bewijst dan hij Europees niveau aankan"

Club Brugge heeft donderdagavond met 3-2 verloren van Fiorentina. Alles is echter nog mogelijk in de terugwedstrijd.

Club Brugge verloor de heenwedstrijd van de halve finales van de Conference League met 3-2 van Fiorentina. Toch speelde blauw-zwart zeker geen slechte wedstrijd.

René Vandereycken zag dat coach Nicky Hayen goede beslissingen heeft genomen. "Ik moet zeggen dat Nicky Hayen een goeie inschatting gemaakt heeft door Denis Odoi aan de aftrap te zetten als extra controlerende middenvelder", begint hij bij Het Nieuwsblad.

"Het is een speler die ervaring heeft op internationaal niveau en nooit zenuwachtig lijkt. Ik ken hem niet persoonlijk, maar in zijn interviews geeft Odoi dikwijls een speelse indruk."

"Hij heeft geen stress en is mentaal klaar voor zulke opdrachten. Als Club Brugge compact voetbalt, dan is Odoi erg nuttig. Hij kreeg toch de voorkeur op Vetlesen, Balanta en Nielsen. Dat zijn niet de minsten."

Vandereycken vond dat er nog twee Club-spelers opvielen. "In het samenspel bij Club Brugge vielen trouwens ook Igor Thiago en Hans Vanaken op. Vanaken brengt altijd rust aan de bal, maar wat Thiago allemaal doet..."

"Een maand of drie, vier geleden leek hij als spits al zijn kwaliteiten kwijt. Als aanvaller twijfelde hij aan zichzelf, maar Thiago onderging een transformatie. Het werk dat hij nu levert op offensief en defensief vlak: dat is enorm. Igor Thiago bewijst dat hij het Europese niveau aankan", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties